Certified of ccie 400 101 practice exam materials and resource for Cisco certification for IT learners, Real Success Guaranteed with Updated 400 101 pdf pdf dumps vce Materials. 100% PASS CCIE Routing and Switching (v5.0) exam Today!

Q421. Which two packet types does an RTP session consist of? (Choose two.) 

A. TCP 

B. RTCP 

C. RTP 

D. ICMP 

E. BOOTP 

F. ARP 

Answer: B,C 

Explanation: 

An RTP session is established for each multimedia stream. A session consists of an IP address with a pair of ports for RTP and RTCP. For example, audio and video streams use separate RTP sessions, enabling a receiver to deselect a particular stream. The ports which form a session are negotiated using other protocols such as RTSP (using SDP in the setup method) and SIP. According to the specification, an RTP port should be even and the RTCP port is the next higher odd port number. 

Reference: http://en.wikipedia.org/wiki/Real-time_Transport_Protocol 


Q422. Which two options are required parts of an EEM policy? (Choose two.) 

A. event register keyword 

B. body 

C. environment must defines 

D. namespace import 

E. entry status 

F. exit status 

Answer: A,B 

Explanation: 

EEM policies require two parts: the event register keyword and the body. The remaining 

parts of the policy are optional: environment must defines, namespace import, entry status, 

and exit status (Figure 5). 

Figure 5. EEM Policy Parts 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/products/collateral/ios-nx-os-software/ios-

embedded-event-manager-eem/config_guide_eem_configuration_for_cisco_integrated_services_router_platforms.htm 


Q423. Refer to the exhibit. 

Which statement is true? 

A. There is no issue with forwarding IPv6 traffic from this router. 

B. IPv6 traffic can be forwarded from this router, but only on Ethernet1/0. 

C. IPv6 unicast routing is not enabled on this router. 

D. Some IPv6 traffic will be blackholed from this router. 

Answer:

Explanation: 

Here we see that the IPV6 default route shows two different paths to take, one via Ethernet 1/0 and one via Ethernet 0/0. However, only Eth 1/0 shows a next hop IPV6 address (the link local IPV6 address). There is no link local next hop addressed known on Eth 0/0. Therefore, traffic to all destinations will be load balanced over the two paths, but only half of the IPv6 traffic will be sent to the correct upstream router. 


Q424. Which three options are characteristics of a Type 10 LSA? (Choose three.) 

A. It is an area-local, opaque LSA. 

B. Data is flooded to all routers in the LSA scope. 

C. It is used for traffic-engineering extensions to OSPF. 

D. It is a link-local, opaque LSA. 

E. Data is flooded only to the routers in the LSA scope that understand the data. 

F. It is used for traffic-engineering extensions to LDP. 

Answer: A,B,C 


Q425. Which two statements are true about IS-IS? (Choose two.) 

A. IS-IS DIS election is nondeterministic. 

B. IS-IS SPF calculation is performed in three phases. 

C. IS-IS works over the data link layer, which does not provide for fragmentation and reassembly. 

D. IS-IS can never be routed beyond the immediate next hop. 

Answer: C,D 

Explanation: 

IS-IS runs directly over the data link alongside IP. On Ethernet, IS-IS packets are always 802.3 frames, with LSAPs 0xFEFE while IP packets are either Ethernet II frames or SNAP frames identified with the protocol number 0x800. OSPF runs over IP as protocol number 89. 

IS-IS runs directly over layer 2 and hence: 

-cannot support virtual links unless some explicit tunneling is implemented 

-packets are kept small so that they don't require hop-by-hop fragmentation 

-uses ATM/SNAP encapsulation on ATM but there are hacks to make it use VcMux encapsulation 

-some operating systems that support IP networking have been implemented to differentiate Layer 3 packets in kernel. Such Oss require a lot of kernel modifications to support IS-IS for IP routing. 

-can never be routed beyond the immediate next hop and hence shielded from IP spoofing and similar Denial of Service attacks. 

Reference: https://tools.ietf.org/html/draft-bhatia-manral-diff-isis-ospf-00 


Q426. Which two statements about class maps are true? (Choose two.) 

A. As many as eight DSCP values can be included in a match dscp statement. 

B. The default parameter on a class map with more than one match command is match-any. 

C. The match class command can nest a class map within another class map. 

D. A policy map can be used to designate a protocol within a class map. 

Answer: A,C 

Explanation: 

Answer A. 

Router(config-cmap)# match [ip] dscp dscp-value [dscp-value dscp-value dscp-value 

dscp-value dscp-value dscp-value dscp-value] 

(Optional) Identifies a specific IP differentiated service code point (DSCP) value as a match criterion. Up to eight DSCP values can be included in one match statement. 

Answer C. 

Router config-cmap)# match class-map class-name (Optional) Specifies the name of a traffic class to be used as a matching criterion (for nesting traffic class [nested class maps] within one another). 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/12_2/qos/configuration/guide/fqos_c/qcfmcli2.html 


Q427. Which two statements about private VLANs are true? (Choose two.) 

A. Only one isolated VLAN can be mapped to a primary VLAN. 

B. Only one community VLAN can be mapped to a primary VLAN. 

C. Multiple isolated VLANs can be mapped to a primary VLAN. 

D. Multiple community VLANs can be mapped to a primary VLAN. 

Answer: A,D 

Explanation: 

An isolated VLAN is a secondary VLAN that carries unidirectional traffic upstream from the hosts toward the promiscuous ports. You can configure only one isolated VLAN in a PVLAN domain. An isolated VLAN can have several isolated ports. The traffic from each isolated port also remains completely separate. Only one isolated VLAN can be mapped under a given primary VLAN. A community VLAN is a secondary VLAN that carries upstream traffic from the community ports to the promiscuous port and to other host ports in the same community. You can configure multiple community VLANs in a PVLAN domain. The ports within one community can communicate, but these ports cannot communicate with ports in any other community or isolated VLAN in the private VLAN. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/datacenter/nexus6000/sw/layer2/6x/b_6k_L ayer2_Config_6x/b_6k_Layer2_Config_602N12_chapter_011.html 


Q428. A network engineer wants to add a new switch to an existing switch stack. Which configuration must be added to the new switch before it can be added to the switch stack? 

A. No configuration must be added. 

B. stack ID 

C. IP address 

D. VLAN information 

E. VTP information 

Answer:


Q429. Which two functions are performed by the DR in OSPF? (Choose two.) 

A. The DR originates the network LSA on behalf of the network. 

B. The DR is responsible for the flooding throughout one OSPF area. 

C. The DR forms adjacencies with all other OSPF routers on the network, in order to synchronize the LSDB across the adjacencies. 

D. The DR is responsible for originating the type 4 LSAs into one area. 

Answer: A,C 

Explanation: 

The DR originates the network LSA (LSA Type 2) which lists all the routers on the segment it is adjacent to -> A is correct. Types 2 are ooded within its area only; does not cross ABR -> B is incorrect. The broadcast and non-broadcast network types elect a DR/BDR. They form adjacencies to all other OSPF routers on the network and help synchronize the Link State Database (LSDB) across the adjacencies -> C is correct. LSAs Type 4 are originated by the ABR to describe an ASBR to routers in other areas so that routers in other areas know how to get to external routes through that ASBR -> D is incorrect. 


Q430. Which technology is an application of MSDP, and provides load balancing and redundancy between the RPs? 

A. static RP 

B. PIM BSR 

C. auto RP 

D. anycast RP 

Answer:

Explanation: 

Using Anycast RP is an implementation strategy that provides load sharing and redundancy in Protocol Independent Multicast sparse mode (PIM-SM) networks. Anycast RP allows two or more rendezvous points (RPs) to share the load for source registration and the ability to act as hot backup routers for each other. Multicast Source Discovery Protocol (MSDP) is the key protocol that makes Anycast RP possible. 

Reference: www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/solutions_docs/ip_multicast/White_papers/anycast.html