The actual Oracle specialists have the potential to get an expert inside it area also want to get to the maximum regarding capacity and accomplishment, so they really have to participate in various Oracle qualification exams. Oracle 1z0-808 known as Java SE 8 Programmer I is stepping-stone to examine the actual candidates knowledge and capacity in the related area of work. Exambible Oracle 1z0-808 on the internet apply tests can guarantee that you can to handle individuals highly trained and qualified operates. The 1z0-808 apply examination offers the genuine questions and answers, making certain you move the actual 1z0-808 examination along with top marks.

2016 Jul 1z0-808 exam guide

Q41. Given the code fragment: 


What is the result? 

A. 2 4 

B. 0 2 4 6 

C. 0 2 4 

D. Compilation fails 

Answer: C 


Q42. Which of the following will print current time? 

A. System.out.print(new LocalTime()-now0); 

B. System.out.print(new LocalTime()); 

C. System.ouLprint(LocalTime.now()); 

D. System.ouLprint(LocalTime.today()); 

E. None of the above. 

Answer: C 

Explanation: 

The LocalTime is an interface, so we can't use new keyword with them. So options A and C are incorrect. To get current time we can call now method on LocalTime interface. So option C is correct. Option D is incorrect as there is no method called today as in LocalTime interface 

https://docs.oracle.com/javase/tutorial/datetime/iso/datetime.html 


Q43. Given: 

public class Test { 

public static void main(String[] args) { 

int day = 1; 

switch (day) { 

case "7": System.out.print("Uranus"); 

case "6": System.out.print("Saturn"); 

case "1": System.out.print("Mercury"); 

case "2": System.out.print("Venus"); 

case "3": System.out.print("Earth"); 

case "4": System.out.print("Mars"); 

case "5": System.out.print("Jupiter"); 

Which two modifications, made independently, enable the code to compile and run? 

A. Adding a break statement after each print statement 

B. Adding a default section within the switch code-block 

C. Changing the string literals in each case label to integer 

D. Changing the type of the variable day to String 

E. Arranging the case labels in ascending order 

Answer: A,C 

Explanation: The following will work fine: 

public class Test { 

public static void main(String[] args) { 

int day = 1; 

switch (day) { 

case 7: System.out.print("Uranus"); break; 

case 6: System.out.print("Saturn"); break; 

case 1: System.out.print("Mercury"); break; 

case 2: System.out.print("Venus"); break; 

case 3: System.out.print("Earth"); break; 

case 4: System.out.print("Mars"); break; 

case 5: System.out.print("Jupiter"); break; 


Q44. Given: 


What is the result? 

A. Base DerivedA 

B. Base DerivedB 

C. DerivedB DerivedB 

D. DerivedB DerivedA 

E. A classcast Except ion is thrown at runtime. 

Answer: C 


Q45. Given the code fragment: 

public static void main(String[] args) { 

int iArray[] = {65, 68, 69}; 

iArray[2] = iArray[0]; 

iArray[0] = iArray[1]; 

iArray[1] = iArray[2]; 

for (int element : iArray) { 

System.out.print(element + " "); 

A. 68, 65, 69 

B. 68, 65, 65 

C. 65, 68, 65 

D. 65, 68, 69 

E. Compilation fails 

Answer: B 


1z0-808 torrent

Up to date 1z0-808 free practice test:

Q46. Given: 


What is the result? 

A. Good Day! Good Luck! 

B. Good Day! Good Day! 

C. Good Luck! Good Day! 

D. Good Luck! Good Luck! 

E. Compilation fails 

Answer: E 


Q47. Given: 

public class Test1 { 

static void doubling (Integer ref, int pv) { 

ref =20; 

pv = 20; 

public static void main(String[] args) { 

Integer iObj = new Integer(10); 

int iVar = 10; 

doubling(iObj++, iVar++); 

System.out.println(iObj+ ", "+iVar); 

What is the result? 

A. 11, 11 

B. 10, 10 

C. 21, 11 

D. 20, 20 

E. 11, 12 

Answer: A 

Explanation: The code doubling(iObj++, iVar++); increases both variables from to 10 to 

11. 


Q48. Consider 

Integer number = Integer.valueOff 808.1"); 

Which is true about the above statement? 

A. The value of the variable number will be 808.1 

B. The value of the variable number will be 808 

C. The value of the variable number will be 0. 

D. A NumberFormatException will be throw. 

E. It will not compile. 

Answer: D 

Explanation: 

The Integer class value of 0 returns an Integer from given string. But we need to pass string which has correct format for integer otherwise it will throw a NumberFormatException. In this case we have passed string which is not an integer value (since what we passed is fractional number), so option D is correct. 


Q49. View the exhibit. 


Given the code fragment: 


Which change enables the code to print the following? 

James age: 20 

Williams age: 32 

A. Replacing line 5 with public static void main (String [] args) throws MissingInfoException, AgeOutofRangeException { 

B. Replacing line 5 with public static void main (String [] args) throws.Exception { 

C. Enclosing line 6 and line 7 within a try block and adding: catch(Exception e1) { //code goes here} catch (missingInfoException e2) { //code goes here} catch (AgeOutofRangeException e3) {//code goes here} 

D. Enclosing line 6 and line 7 within a try block and adding: catch (missingInfoException e2) { //code goes here} catch (AgeOutofRangeException e3) {//code goes here} 

Answer: C 


Q50. Given: 


What is result? 

A. Successful 

B. Unsuccessful 

C. Compilation fails 

D. An exception is thrown at runtime 

Answer: C